Combinaties kaas en wijnen

Over het algemeen passen witte wijnen beter bij kazen dan rode wijnen.

Veel rode wijnen bevatten tannine. Tannine zorgt voor een droog, stroef  gevoel aan de tanden.

Dit  “botst “ met een kaas die romig en vettig is .

Een goede combinatie is een kwestie van proberen!

Bekende combinaties:

Type kaas: jonge kazen, geitenkazen

Kaassoorten: Geitenkazen; Hollandse schapenkaas; Germain le Pico      

Wijnen: Frisse witte wijnen: Sauvignon Blanc, Champagne, Riesling Kabinett, Muscat (droog) Rode wijn: Chianti Classico

Type kaas: Witschimmel kazen, romige kazen met zachte korst

Kaassoorten: Camembert, Brie, Chaource

Wijnen: Romige witte wijnen: Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris (Grauburgunder)

Type kaas:  Rodekorstkazen

Kaassoorten: Munster, Port Salut, Chaumes

Wijnen: Romige witte wijnen met hoog smaakniveau: Gewurztraminer, Viognier

Type kaas: harde kazen/overjarige kazen

Kaassoorten: oude Hollandse kazen, Parmigiano, Gruyère          

Wijnen: Ronde rode wijnen: Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Shiraz, Rioja, Cotes-du-Rhone Villages, Merlot, Carmenère

Type kaas: Blauwaderkazen

Kaassoorten: Gorgonzola, Rochebaron, Stilton, Danish Blue

Wijnen:  Edelzoete witte wijnen:  Riesling spätlese, Sauternes. Krachtige ronde rode wijnen: Primitivo Port


.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *